Actie SOS Aardbeving

Gepubliceerd: 12 February 2023

“De toestand is catastrofaal”. Zo beschrijft Mustafa Qaswat de situatie na de aardbeving in Noord-Syrië.

De actie “SOS Aardbeving” ondersteunt direct de slachtoffers van de aardbeving in Noord-Syrië en vluchtelingen in Turkije, en wordt gefaciliteerd door onze organisatie.

Ze werd opgezet op initiatief van de nicht van Mustafa, Souzan Salhab. Zij schrijft: “Onze kinderen dromen nog steeds van vreugde, warmte en een brood, ook al hebben ze hun broers vermoord, hun speelgoed kapot gemaakt en zelfs hun melk gestolen… De aardbeving verwoestte het laatste dak boven hun hoofd en liet hen over aan de genade van een meedogenloze winter in de open lucht.”

Financiële bijdragen kunnen overgemaakt worden op het rekeningnummer van Mondiale Werken Regio Lier (BE41 7350 5680 5410). Alle giften zullen volledig overgemaakt worden aan familieleden van vluchtelingen in België die zich in Syrië en Turkije inzetten voor hun zwaar getroffen landgenoten. Met de giften zullen zij graafmateriaal, tenten, dekens, kleding, medicatie, enz. aankopen.

Door deze giften kunnen we rechtstreeks de mensen helpen, die de meeste hulp nodig hebben en vandaag de minste hulp krijgen. Elke bijdrage is erg waardevol.

Hartelijk dank voor uw steun, en om deze oproep verder te verspreiden via e-mail en door de Facebook-pagina te volgen en te delen.