Getuigenis Ahmed

Ahmed Albrim (26): 

“Mijn naam is Ahmed Albrim en in 2017 ben ik van Palestina naar België gekomen. In Palestina is er op dit moment weinig toekomst door de oorlog en het geweld. Verschillende mensen daar raadden me aan om naar België te gaan omdat het een goed en veilig land is. Er is hier veel meer mogelijk dan in Palestina: met mijn middelbare schooldiploma heb ik in België meteen toegang tot de hogeschool of de universiteit, wat niet het geval is in Palestina.

Sinds mijn aankomst hier heb ik al op verschillende plekken gewoond: eerst in Mechelen, dan in Sint-Niklaas, in Rumst en nu in Lier. Momenteel woon ik alleen op een appartement. Mijn familie is nog in Palestina omdat het voor hen moeilijk is om naar hier te komen.

Ik wilde zo snel mogelijk aan het werk. Daarom besloot ik om een opleiding als drukker te volgen aan de VDAB. Ondertussen volgde ik Nederlands aan TSM Mechelen zodat ik de taal kon spreken en mensen kon begrijpen. Het is erg belangrijk dat je de taal spreekt, omdat je anders niet ver komt.

Een kennis vertelde me over Mondiale Werken Regio Lier. Hij vertelde dat MoWe kon helpen bij het vinden van werk. Dankzij hen ben ik aan de slag kunnen gaan bij Reynders Etiketten in Boechout. Na 3 maanden kreeg ik een vast contract en ik werk hier nog steeds met veel plezier. Ik ben sindsdien ook aan de slag als vrijwilliger bij MoWe. Als ze me voor iets nodig hebben, mogen ze me altijd bellen. Ik ben MoWe erg dankbaar. Ze bellen me nog steeds op om te vragen hoe het met me gaat en of ik met iets hulp nodig heb. Andersom kan ik ze ook altijd bellen als ik iets nodig heb of iets wil vragen.

Ik ben blij dat ik nu in België woon. Ik leer de taal en de cultuur kennen en daarnaast doe ik verschillende activiteiten. Zo heb ik al meegedaan aan de 10 miles in Antwerpen omdat ik graag loop. Verder ben ik op dit moment op zoek naar een eigen huis in de buurt van Lier, omdat ik het wel fijn vind om hier te wonen en omdat het dicht bij mijn werk is. Ik denk eigenlijk nog niet te veel na over de toekomst. Ik zou hier wel graag blijven wonen en op dit moment is werken voor mij het belangrijkste. “