Transitwoningen

MoWe biedt transitwoningen aan voor mensen met een hoge woonnood. Er zijn momenteel 11 transitwoningen in onze regio: 1 in Lille, 1 in Edegem, 1 in Boechout, 2 in Lint, 2 in Koningshooikt en 4 in Lier. De transitwoning is een tijdelijke verblijfplaats voor maximaal 1 jaar tot mensen een eigen woning hebben gevonden. Tijdens hun verblijf gaan de bewoners  samen met de vrijwilligers van MoWe op zoek  naar een woning. Het verblijf in een transitwoning zorgt er vaak ook voor dat de bewoners meer kans hebben op een woning via het sociaal verhuurkantoor. 

Naast de transitwoningen zijn er ook de woningen die MoWe via Wooncoop cv en de Woongenoten kan inhuren. De Woongenoten is een burgerinitiatief dat iets wil doen aan het tekort aan woningen zodat mensen die het moeilijk hebben ook een woning vinden op de private huurmarkt. De Woongenoten gaat op zoek naar kapitaal om woningen te kopen en te renoveren. Die woningen bevinden zich voornamelijk in de Zuidrand van Antwerpen. Voor meer informatie over de Woongenoten kan je hier terecht.

Wooncoop cv is een wooncoöperatie die belang hecht aan kwaliteitsvolle en duurzame woningen. Met het kapitaal dat De Woongenoten bijeenbrengt, worden aandelen bij Wooncoop gekocht.. Dankzij de financiële steun van De Woongenoten kocht Wooncoop in 2019 een appartement in Boechout dat via MoWe verhuurd wordt. Sinds 2021 verhuurt MoWe ook twee woningen van Wooncoop in Lier.