Zomerschool


In 2018 en 2019 organiseerden MoWe een zomerprogramma voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. 3 activiteiten per week, 5 weken lang. Dit was de voorloper van de zomerschool.

Er zijn 2 periodes van 10 schooldagen in de zomerschool. De eerste periode is 7-20 juli en de tweede is van 28  juli tot 10 augustus.

De zomerschool 2021 was een succes met een totaal van 116 kinderen leerlingen van 10 verschillende scholen in lier. Dat allemaal dankzij  45 vrijwilligers, 11 jobstudenten, de coördinatoren en de stad lier.

Elke klas heeft één of twee vaste begeleiders. De leerlingen worden in voor- en namiddag ondersteund door 2 of 3 (andere) vrijwilligers. In de voormiddag zijn we vooral bezig met het opfrissen en aanleren van wiskunde, Nederlands en sociale vaardigheden. In de namiddag is er elke dag een toffe activiteit gepland op verschillende plaatsen in en buiten Lier. Per klas zitten er ongeveer 8- 10 leerlingen, zodat elke leerling goed ondersteund kan worden en extra begeleiding kan krijgen indien nodig .

Ahlam, één van de jobstudenten van de zomerschool, geeft haar ervaring:

“Ik heb enorm genoten van deze zomerschool. Het was een unieke ervaring. De liefde van de kinderen en die lach op hun gezichten was voor mij het beste. Deze zomerjob was als geen ander. Ik had niet gevoel dat ik moest werken, maar dat ik elke dag plezier kon maken met de kinderen.  Alles was heel goed geregeld door Tom, Els en Esma. Zeker een ervaring die mij zal bijblijven.”

Onderaan vind je een paar uitspraken die Aya en Kerem twee leerlingen van de zomerschool met ons meedeelden.

“volgend jaar kom ik terug.”

“Een leuke zomerschool met leuke activiteiten en lieve juffen en meesters”

“We leren nieuwe dingen en daarna gaan we altijd iets leuk doen”