Bepaal mee de toekomst van niet-begeleide minderjarigen

Gepubliceerd: 9 May 2023

Interesse om voogd te worden en vrij op de avond van maandag 22 mei? Kom langs op onze info-avond voor voogden van niet-begeleide minderjarigen met migratieachtergrond.

Als jongere komt de wereld op je af. “Welke opleiding past bij mij? Waar kan ik me na de schooluren ontspannen? Hoe ga ik om met papierwerk?”… Meedraaien in een snelbewegende maatschappij is niet makkelijk, en al helemaal niet voor jongeren met een migratieachtergrond.

Kom naar de info-avond in mei

Bij Mondiale Werken willen we meebouwen aan een beloftevolle toekomst voor jongeren met migratieachtergrond. We verbinden vrijwilligers met minderjarigen, zodat een toekomst niet wordt bepaald door de kleur van je huid of de afkomst van je ouders, maar door de juiste (extra) ondersteuning in je opgroeien.

Op 22 mei 2023 stellen we de deuren van het Leescafé in Lier open voor een info-avond voor kandidaat-voogden van minderjarigen. Tijdens die avond krijg je meer info over de hulp die je kan bieden aan niet-begeleide jongeren in hun zoektocht naar:

  • De juiste juridische hulp
  • De geschikte school en opleiding
  • Een sport of ontspanningsactiviteit
  • Praktische oplossingen

Marc Vercammen, administratieve hulp bij Mondiale Werken Regio Lier vzw:
“Tijdens de info-avond laten we ervaren voogden aan het woord. Zij getuigen over hun engagement als vrijwilliger, en waarom niet enkel de jongere, maar ook zijzelf en de maatschappij daar beter van worden”.

  • Locatie: het Leescafé (Deensestraat 6 in 2500 Lier)
  • Tijdstip: start om 19u

Bekijk de vacature: