Dringend: Woningen gezocht

Gepubliceerd: 10 March 2024

Voor een 32-jarige alleenstaande man uit Eritrea, voor een 24-jarige alleenstaande man uit Afghanistan en voor een 32-jarige alleenstaande vrouw uit Palestina zijn we heel dringend op zoek naar een woning. We zijn ook op zoek voor een alleenstaande moeder met 4 kinderen uit Eritrea en voor een alleenstaande moeder met 2 kinderen uit Nigeria. We hopen snel een woning te vinden voor een koppel met een pasgeboren baby en de (schoon)moeder uit Afghanistan.

Voor een familie van 12 personen die al vier maanden in een studio verblijven en van wie de vader heel diep bedroefd is, zoeken we een grote woning. Ook voor andere grote gezinnen zijn we op zoek naar grote woningen. 

Voor een Syrische moeder en haar 2 dochters, van wie één dochter een ernstige beperking heeft, zijn we op zoek naar een aangepaste woning (gelijkvloers, lift…). 

Al dit is maar een selectie van de vele personen die op onze hulp een beroep doen om een woning te vinden. 

Naast woningen om te huren zijn we ook op zoek naar plekken waar mensen tijdelijk kunnen verblijven in acute situaties (zonder dat ze er hun domicilie zetten). Ook deze nood is heel erg hoog. 

Na woonclubs in Lier, Putte, Bonheiden en Kontich hebben we nu ook gesprekken met de gemeenten Sint-Katelijne-Waver, Borsbeek en Edegem om er een woonclub te starten. Samen met andere organisaties werken we ook aan een woonclub in Antwerpen. 

Als je mensen kent die interesse hebben om mee te werken in de woonclubs, mag je hen ook steeds met ons in contact brengen. 

Kan jij helpen, heb je een tip, een vraag?

of bel/sms naar 0473 99 41 57

Van harte bedankt.