Leescafé

In juni 2019 startte Mondiale Werken Regio Lier samen met Werkmmaat, Oxfam-Wereldwinkel Lier en Goed Gevoel een Leescafé in de bibliotheek van Lier. In het Leescafé werken verschillende vrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkel Lier en MoWe. Ze komen voornamelijk tijdens de drukke uren mee werken. 

Zoals de naam al doet vermoeden, kan je in het Leescafé genieten van een goed boek, maar ook van een hapje en een drankje. Je kan er ook rustig blijven lezen tijdens de sluitingsuren van de bibliotheek. Wil je dus iets zoets komen snoepen na je bibliotheekbezoek, of lees je bij je lunch graag een krant of tijdschrift? Dan ben je altijd welkom in het Leescafé. Onze vrijwilligers verwelkomen je graag. 

De bibliotheek van Lier is gevestigd in het oude Sint-Jozef rusthuis, waar vroeger een klooster heeft gestaan. Dit prachtige gebouw herbergt een uitgebreide bibliotheek en Leescafé op het gelijkvloers. Op de eerste verdieping vind je les- en vergaderlokalen. 

Bovendien is er ook de Colibrant, de vroegere kapel, die ideaal is voor evenementen, congressen en culturele activiteiten. De prachtige binnentuin is een verborgen parel in het centrum van Lier. 

Voor wie?: Voor iedereen die houdt van een goed boek. Lezen in een rustige en aangename omgeving.
Locatie: Deensestraat 6 te Lier

Openingsuren:
Zondag & maandag: gesloten
Dinsdag: 9* – 20u
Woensdag: 9* – 20u
Donderdag: 9* – 20u
Vrijdag: 9* – 18u
Zaterdag: 10 – 15u
* Tijdens schoolvakanties opent het Leescafé om 11u. 
Let op: Op sluitingsdagen van de bibliotheek is ook het Leescafé gesloten.

ga naar de site van