Opvangcentrum Broechem zoekt lesgevers

Gepubliceerd: 15 March 2024

Van Maart – Juni 2023 konden de jongeren tussen 13- 18 jaar een aantal maanden rekenen op de inzet van een enthousiaste vrijwilligers om hen tijdens de week in GC Den Boomgaard of de bib te Ranst Nederlandse les en maatschappelijke integratie bij te brengen.  

Onlangs mochten we het bericht ontvangen dat ook dit jaar weer alle OKAN klassen ( onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers) volzet zijn en dit tot het einde van het schooljaar. Dat wil zeggen dat we als opvangcentrum opnieuw genoodzaakt zijn om zelf een vorm van onderwijs voor de jongeren te organiseren.

Vandaar deze warme oproep:

Het opvangcentrum is momenteel op zoek naar vrijwilligers die gedurende één of meerdere voormiddagen tijdens de week een les Nederlands of maatschappelijke integratie willen geven aan een groepje van een 20- tal jongeren. 

Vermoedelijk zullen de lessen vanaf 15 april opnieuw doorgaan in GC Den boomgaard telkens van 10u – 12u. 

De te geven lessen zijn reeds aanwezig en er zal opnieuw bij elke les een begeleider van het opvangcentrum aanwezig zijn. 

Mocht u interesse hebben of meer info wensen geef dan zeker een seintje. Aarzel niet om onze oproep te delen. Voor meer info kan u ook steeds de vacature in bijlage raadplegen. 

Alvast bedankt