Sensi-ambassadeurs

Dit project is opgestart tijdens de coronapandemie. De pandemie bracht veel beperkingen met zich mee, maar gelukkig hebben we sinds 2021 de mogelijkheid om ons te laten vaccineren en zo het virus onder controle te krijgen. Toen was het zeer belangrijk dat mensen zich steeds aan de regels hielden en weten wat die regels juist inhielden. 

Mondiale Werken Regio Lier merkte toen dat er toch nog veel mensen waren die niet genoeg informatie kregen over het virus, de maatregelen en de vaccinaties. Daarnaast zijn er ook veel onduidelijkheden, geruchten en zelfs fake news rond het virus en de maatregelen geweest, zoals: Bestaat COVID-19 wel? Zijn de verschillende vaccins wel betrouwbaar?

Geïnspireerd door het sensibiliserende project van de Stad Antwerpen kwam MoWe op het idee om een project te starten waarmee ze mensen wilt informeren en sensibiliseren over de risico’s van het virus, de maatregelen die mensen moeten volgen en waarom mensen zich best laten vaccineren. In samenwerking met Eerstelijnszone Pallieterland richtte MoWe het project Sensi-ambassadeurs op. Samen leiden ze vrijwilligers op die in hun naaste omgeving, wijk of gemeenschap deze taak op zich nemen en mensen informeren over het coronavirus en de preventiemaatregelen. Daarnaast willen ze mensen motiveren om de maatregelen te blijven volgen en zich te laten vaccineren. Het project loopt ook in de Eerstelijnszone Bonstato. 

De doelen/taken van dit project zullen behouden blijven voor andere gezondheidsinformatie die moeilijk bij mensen terecht komt.

Organisaties kunnen Sensi-ambassadeurs aanvragen voor verschillende taken:
– Ze kunnen mensen sensibiliseren via een infomoment, door mensen op te bellen, een drempelbezoek te doen of kleine workshops organiseren. sensibiliseren via infomoment, belronde, drempelbezoek, organiseren van kleine workshop.
– Ze kunnen kwetsbare personen ondersteunen bij het bellen of online boeken van hun vaccinatie-afspraak. Ondersteunen van kwetsbare personen bij het telefonisch of online boeken van een hun vaccinatie-afspraak.
– Ze kunnen de persoon eventueel begeleiden bij de afspraak naar of in het vaccinatiecentrum eventueel begeleiden van een persoon bij afspraak naar/in het vaccinatiecentrum.

Voor wie?: Mensen die niet goed op de hoogte zijn van bepaalde virussen en de preventieve maatregelen, organisaties die werken rond sensibilisering. 
Contact: Voor meer vragen kan je terecht bij Guido via GVanham@ext.itg.be of 0485058148

Partners: Eerstelijnszone Pallieterland en Bonstato