Talent en Taal

Talent en Taal is voor jonge vluchtelingen die onder grote druk staan van verantwoordelijkheid en zorg. Soms omdat ze er helemaal alleen voor staan, soms omdat ze quasi de rol van ouder in het gezin moeten opnemen. De jongeren zelf kunnen zich hierdoor niet voldoende ontplooien. De jongeren komen regelmatig eerst alleen aan in België en moeten wanneer later het hele gezin komt ook voor hen de zorg opnemen. Zij staan ouders, broers en zussen bij om te tolken, de administratie te regelen, een woning te zoeken, maar moeten ook proberen zelf te studeren, ….

Dit weegt zwaar door. Via dit project zal Silke met hen uitzoeken wat ze nodig hebben en hoe ze geholpen kunnen worden.  Doel is om de jongeren creatief te stimuleren en op zoek te gaan naar hun talenten, zodat de jongeren hun potenties optimaal kunnen benutten. Samen met de jongeren gaan we op zoek naar de talenten en interesses, waar ze tijd voor kunnen maken als er zorgen worden weggenomen en we bieden activiteiten aan om de jongeren te prikkelen en van de mogelijkheden te laten proeven.

Merk je tijdens een intake of afspraak dat een jongere veel zorgen heeft, een grote verantwoordelijkheid draagt of op zoek is naar ontspanning of mogelijkheden om zijn talenten te ontwikkelen en misschien graag geholpen wordt?

Stel voor om de gegevens van de jongere te noteren. Deze mag je mailen naar leren.mowe@gmail.com
Silke zal contact opnemen en een afspraak maken. We hopen de jongere snel te ontmoeten en samen met hem/haar op weg te gaan. Ook met vragen kan je bij ons terecht. 

Contact: Silke via Leren.mowe@gmail.com of 0477904049 
Locatie: Mondiale Werken Regio Lier vzw, Vredelaan 34, 2500 Lier

Partner: Dit project werd goedgekeurd en financieel ondersteund door de Koning Boudewijnstichting.