Vakantieweekend

Vakantieweekend 2018

Sinds 2018 organiseert MoWe jaarlijks het vakantieweekend.
Het is voor nieuwkomers, vluchtelingen en mensen in een kwetsbare positie vaak niet makkelijk om zelf een vakantie te plannen. Daarom organiseert MoWe voor hen een weekend in een ontspannen sfeer. Ook de vrijwilligers en hun familie kunnen deelnemen. 

Tijdens dit weekend zijn er verschillende activiteiten gepland voor het hele gezin: zwemmen, kajakken, een barbecue, een kampvuuravond,… Het is een actief weekend waar iedereen met plezier op terugkijkt. 

De eerste edities vonden plaats in 2018 en 2019 in de Belgische Ardennen. Daarna moest het door Corona gestaakt worden.

In 2021, nog tijdens corona, faciliteerden we een groep gezinnen om zelf een weekend uit te stippelen in de Ardennen, via Iedereen Verdient Vakantie: zeker voor herhaling vatbaar!

In 2022 hebben we een speciale editie gehouden. In samenwerking met Stad Lier organiseerden we een zeilweekend voor jongeren onder de professionele begeleiding van de crew van Arruno-exploration. Op de grote tweemaster, de Saeftinghe, zeilden we vanuit Oostende de Noordzee op en genoten de jongeren van samen koken en overnachten in een kajuit en van uitstapjes naar het strand. 

In 2023 werd dan het langverwachte ‘familie’weekend terug georganiseerd: met een 50-tal MoWezanen trokken we terug naar Ardennen. Zwemmen, varen, zang aan vuren, zo leeft de traditie voort.

Voor wie?: Vluchtelingen, mensen in een kwetsbare positie, vrijwilligers en hun familie
Locatie: de Ardennen, de Zee, op een zeilboot …
Contact: Silke via silke.mowe@gmail.com 

Partners: Arruno & Iedereen verdient vakantie