ZEER DRINGEND – moeder en 4 kinderen op straat

Gepubliceerd: 29 October 2023

Gisteren hebben we bericht gekregen van een moeder die vandaag samen met haar 4 kinderen in Lier op straat komt te staan. In het gezin is een dochter van 16 jaar en 3 zonen van 13, 20 en 23 jaar. Het OCMW kan niet (meer) helpen. 

We zijn heel dringend op zoek naar een opvangplek. 

In Antwerpen slaapt een man in een rolstoel al enkele nachten buiten. Er is op dit moment geen enkele organisatie die hem een (aangepaste) opvangplek kan bieden. Zijn vrouw en dochtertje hebben gelukkig wel een opvangplek. Samen met een Somalische vrijwilligster proberen we mijnheer te overtuigen om een hotelkamer te boeken als noodoplossing. Wij kunnen dit weekend echter niet naar Antwerpen gaan, wat het erg bemoeilijkt een oplossing te vinden. Als je kan helpen, twijfel dan niet om contact op te nemen.

Terwijl de huurmarkt in brand staat en meer en meer mensen door onze overheden in de dakloosheid gedwongen worden, moesten we de voorbije week met verbijstering kennisnemen van het ontslag van één van onze collega’s in het opvangcentrum van Berlaar. Samen met de vrijwilligers in het centrum heeft onze organisatie aan het Rode Kruis gevraagd om terug te komen op deze harde beslissing. Het Rode Kruis heeft laten weten dat niet te zullen doen. Ondertussen heb je misschien in de media (Gazet van Antwerpen, De Standaard…) over het ontslag en onze reactie gelezen. De medewerkster werd ontslagen omwille van een column in MO*. Je kan hier de bewuste column en ook een tweede stuk van Tine lezen.

Alvast bedankt voor alle steun in deze barre tijden. 

Kan jij helpen, heb je een tip, een vraag?

of bel/sms naar 0473 99 41 57

Van harte bedankt.